FIETSROUTE VERDER KIJKEN DOORDENKEN

FIETSROUTE VERDER KIJKEN DOORDENKEN

Gezinnen kunnen op een laagdrempelige en uitdagende wijze middels kunstkaarten en opdrachtjes deze nieuwe fietsroute langs 7 bijzondere kunstwerken volgen.
De kunstwerken dagen uit om er eens goed naar te kijken. Waar gaat het over? Wat stelt het voor? Wat zie je? Pasklare antwoorden zijn er niet altijd. Iedereen denkt en kijkt anders. Kijken en praten over kunst lijkt dan misschien moeilijk. Met behulp van opdrachtjes op de kunstkaarten kan iedereen (jong en oud) een geoefende kunstkijker worden.

De fietsroute is in totaal 16 kilometer. De route loopt van Boxtel via Lennisheuvel naar Liempde en eindigt op de Markt in Boxtel.

Wil je (met je gezin) de route fietsen dan kun je op woensdag- of vrijdagmiddag een gratis mapje ophalen bij Museum Vekemans, Stationsstraat 39 in Boxtel. Ophalen van de mapjes kan alleen op genoemde middagen tussen 13.00 en 16.00 uur, maar je kunt de route natuurlijk fietsen wanneer je maar wilt.

Het mapje bevat naast de 7 kunstkaarten een toelichting met eenvoudige routebeschrijving  en een schriftje en pen zodat je iets kunt opschrijven over de kunstwerken naar aanleiding van de opdrachten.  Bij het museum wordt gevraagd naar je naam , het aantal kinderen en de school waar de kinderen naartoe gaan omdat wij als organisatie graag willen weten hoeveel en welke gezinnen hebben deelgenomen. Het mapje hoeft na afloop niet teruggebracht te worden naar het museum, je mag het houden of doorgeven aan een ander gezin.

We zouden het fijn vinden als dat gezin dan even per mail aangeeft dat ze de route ook gefietst hebben. Dat kan via het mailadres directie@bredescholenboxtel.nl