Brede Scholen Boxtel

[vc_row css=”.vc_custom_1474790789909{padding-top: 35px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1599643333983{margin-bottom: 20px !important;}”]De BSB is opgericht in juli 2003 en heeft als het belangrijkste doel het vergroten van ontwikkelingskansen van kinderen én hun ouders in de gemeente Boxtel.

De BSB houdt zich bezig met inhoudelijk beleid en niet met exploitatie en beheer. Ook vervult de BSB het werkgeverschap voor functionarissen die projecten en activiteiten vormgeven en organiseren. Er wordt gewerkt binnen vier brede schoolthema’s: taalontwikkeling/leesbevordering, gezond/redzaam gedrag, kunst/cultuureducatie en natuur-  en milieueducatie. Er wordt gewerkt aan een vijfde ontwikkelingslijn: ICT/techniek.

De activiteiten worden veelal uitgevoerd door stagiaires van diverse MBO- en HBO-opleidingen. De BSB is een erkend stagebedrijf voor het kenniscentra SBB.

De BSB functionarissen zijn inzetbaar voor contact met organisaties waarmee wordt samengewerkt binnen de themalijnen. Het geven van een uitgebreide voorlichting aan externe organisaties behoort niet tot de werkzaamheden.
Wilt u toch meer weten dan kan de directeur van de BSB een offerte opstellen voor de werkzaamheden die de functionarissen verzorgen.

In 2003 werd in Boxtel gestart met vier brede scholen: De Wilgenbroek, Selissenwal, Lennisheuvel en Liempde.

Een brede school is geen gebouw, maar een netwerkorganisatie. Samenwerken staat hierin centraal. Inmiddels vinden op alle basisscholen en kinderdagverblijven in Boxtel brede school activiteiten plaats rond de vijf thema’s: taalontwikkeling/leesbevordering, gezond/redzaam gedrag, kunst/cultuureducatie, natuur-  en milieueducatie en ICT/techniek (in ontwikkeling).

De activiteiten vinden zowel tijdens schooluren als na schooltijd of in de vakantie plaats. Een groot deel van de begeleiding is in handen van stagiaires.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]